Tuesday, July 27, 2010

KULATINATOR oh KULATINATOR

Al-kisah ada ar sorg hamba Allah ni yg berjawatan KULATINATOR. Untuk fame sementara dia sanggup mengeluarkan kata-kata yg menyentuh perasaan kitorg sebagai wakil unit sistem. Dia xsedar & xfaham fungsi sistem2 dalam UiTM ni berbeza-beza & dan mempunyai pemilik yang berlainan (unit SIMS, unit Student Portal, unit FAIS, unit I-Learn, unit INTAKE & USMB). Sorg pengadu ni anta email untuk bt aduan & dia c.c ke Pengarah. Selama ni KULATINATOR ni xde pn nk reply2 email student nih tp mybe sbb dia tgk ada c.c ke pengarah dia pn nk tunjuk hebat gk ar reply email tu. Dengan bangganya dia ckp dlm tu sistem kita bermasalah dari awal pendaftaran sehingga sekarang..alooooo..FYI..u tu yg xbuat keje u btl2 jgn nk salahkan sistem okai. Student xley nk register subjek sbb u bagi kami jadual yg salah then bile kami dh siap create kelas utk student u dtg hegeh2 pada kami bgth ada prubahan. Kalau skali dua dtg ada perubahan xpe ar ni smpai 7-8 kali ada perubahan ape citenye? mana student nk register kalau Isnin dia buka Student Portal nk register course ada subjek HTT101 group eHMT2A tp esok dia buka xde group dh sebab petang Isnin tu u hantar email soh close group tu sbb tukar pelan pengajian. so student tu call & complain tak boleh register course. Salah sape ni? Salah sape? Salah sape? Sistem keyg salah atau u yg salah asyik duk ubah2 jadual? Lepas tu kes Lecturer plak, u bagi senarai lecturer pn salah nama ngn no pekerja so bile kami create user mmg sah ar Lecturer tu xdpt access i-Class dia? Seminggu Lecturer tu xdpt access i-Class dia then of cause dia complain melalui email c.c ke pengarah. Salah sistem gk ke tu? Lain kali kalau nk bcakap tu biar berilmu sikit. Rasanya bukan baru sem ni jadi KULATINATOR ni tp nape ar ilmu tu masih cetek. Sabar..sabar..sabar...(T_T)..

5 comments:

ms shadow said...

wah sesi luahan perasaan nih..sabo en. cy-rule ye..memang selalunya gitu.

Cy-Rule said...

kesabaran tahap gaban sy teruji tp sian aka sorg ni, dia dh ar pose tibe2 lps bc email tu dia trus kuarkan perkataan B*****G secara otomatik. xpasal pahala pose dia trn level buku lali..huhuhu..

apple hijau said...

Inche Cy-Rule, banyak2 sabar yer...inilah rempah ratus dunia pekerjaan. Ini baru satu worang bikin kecoh, sana luar ada lagi beribu2 worang suka bikin kecoh serupa ini macam juga...
~Adios!~

Cy-Rule said...

kil..kil..dai..dai..warghhhhhh..
makang budok...muahahahahaha..

iera said...

Biasa la tu,kite ni kje dibelakang tabir jer.kalau diorg ikut je rule yg kite kasi,semuanya akn berjalan lancar tp yg jenis nk ikut kpla diorg jer mmg bermasalah.klu betul la system bermasalah camne org lain boleh je buat n die tak leh..so,jelas la die yg bermasalah.sabar k..kalau dah susah sgt bg je die buat system die sndirik..wahahaa